Over de helft

Over de helft

We zijn over de helft van de zomervakantie, dus ook over de helft van het jaar. En dat brengt me bij de volgende vraag: hoe ziet jouw omzetprognose eruit? Ben je nog on track? Moet je aanpassingen naar beneden doen? Enig idee hoe dit komt?

Ja, het kan altijd liggen aan de marktsituatie, correct. Het kan ook liggen aan het feit dat je een nieuwe concurrent hebt sinds april, en die is goed bezig.
Uiteraard kan het ook zijn dat je jezelf wat overschat hebt bij het opmaken van je forecast, het glas half vol etcetera.

Heb je er al eens bij stil gestaan dat het ook kan liggen aan je team?
Heb ik dit net getypt... oeps... ja, toch wel echt.
Ik hoor wel vaker bij klanten en prospecten dat ze de reden van hun minder presteren (van de zaak bedoel ik natuurlijk) wijten aan externe factoren. Dat is makkelijk: l'enfer c'est les autres... het is natuurlijk veel moeilijker om je hand in eigen boezem te steken en eerlijk toe te geven dat je :
- geen aandacht had voor je medewerkers, maar je vooral bezig was met de acties van die nieuwe concurrent te screenen;
- niet opgemerkt hebt dat er een gespannen sfeer is in je team, want er zijn een paar collega's die niet meer met elkaar praten;
- al een tijdje geen statusmeetings meer gedaan hebt, omdat je nu eenmaal zo erg bezig bent met het zoeken van nieuwe klanten dat je nog nauwelijks op kantoor komt.
Kortom, je bent de grip op je medewerkers, je team kwijt of aan het verliezen.
En dat (en dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen, maar ik doe het toch) veroorzaakt onrust, onstabiliteit, wantrouwen, conflicten. Allemaal interne issues die grote gevolgen hebben op je externe prestaties. Maar dat hoef ik je toch écht niet te vertellen, toch?

Wanneer start jij met aandacht te hebben voor je team en de touwtjes terug in handen te nemen (en je verantwoordelijkheid als baas op te nemen)? Laat het me weten, ik ben er zeker van dat ik je kan helpen! Want 2 weten sowieso meer dan 1. Ohja, dat is al een gratis tipje ;)

Schuldig?

Schuldig?

3 belangrijke vragen om te kijken of je tevreden ben over je baas

3 belangrijke vragen om te kijken of je tevreden ben over je baas