Onbeleefd. Ongepast. Grof. Zonder respect.

Onbeleefd. Ongepast. Grof. Zonder respect.

Onbeleefd. Ongepast. Grof. Zonder respect.
Je zou denken dat deze woorden niet thuis horen in een blogpost over tips rond leiderschap. En daar heb je 100% gelijk in. Alleen gebeurt het nog te veel.


Onbeleefde opmerkingen, grof taalgebruik, ongepaste & niet constructieve feedback, en zelfs op je smartphone bezig zijn tijdens dat iemand anders praat. Ik ben er zeker van dat je zelf minstens 1 voorbeeld kan bedenken van een situatie waar jij ook met één van deze zaken geconfronteerd bent geweest in je carrière.

Een studie uitgevoerd door Christine Porath in de USA, toonde aan dat dit gedrag gevolgen heeft op de performantie en de uiteindelijke bottom line. Medewerkers die geconfronteerd werden met dit gedrag gingen minder moeite doen in hun werk, verloren werktijd omdat ze zich zorgen maakten over wat er gebeurd was, of beslisten zelfs om te veranderen van job. De gevolgen op de performantie en omzet waren dus significant.

Er zijn nochtans simpele oplossingen die ieder van ons kan en zou moeten toepassen. Of je nu in een leidinggevende functie zit of niet.

  1. Bedank je medewerkers/collega's

  2. Geef je medewerkers/collega's pluimen voor hun werk

  3. Leer aandachtig te luisteren

  4. Stel vragen op een oprecht geïnteresseerde manier

  5. Lach!

Scoor je nog niet 5 op 5, kies dan eentje uit waar je je de komende week op focust en evalueer de resultaten.

Wil je er graag meer over weten? Bekijk dan hier de TED Talk.

Waarom helpen niet altijd helpen is

Waarom helpen niet altijd helpen is

Alfa, bèta of omega?

Alfa, bèta of omega?